dimecres, 14 de novembre del 2007

Bacallà a la llauna

Ingredients:

6 trossos de bacallà grossos
2 tomàquets
3 alls
julivert
200g de mongetes
1 got d'aigua
ametlles
dues cullerades de vi blanc
pebre negre i nyora
llorer i farigola
farina
1 ceba, oli i sal

El bacallà en primer lloc a de ser de qualitat, i l'haurem de tenir en remull durant tretze hores. Canviarem l'aigua tres vegades i guardarem l'última aigua per aprofitar-la.
En una cassola posem oli i quan sigui ben calent posare el bacallà enfarinat. Quan sigui mig fet el retirem.
Després hi anirem afegin la ceba, nyora, alls, julivert i farigola. Ho remenarem bé, perquè es faci per tot igual, i posteriorment quan la ceba sigui cuasi fregida hi afegirem el vi, el tomàquet i ho deixarem bullir durant tres minuts.
En un morter aixafarem les ametlles, l'omplirem amb aigua que guardàvem de l'últim remull del bacallà i ho posarem també a la cassola, junt amb la salsa i el pebre negre.
A continuaió i quan comeci a bullir hi posarem el bacallà procurant que estigui ben col·locat i quedi completament cobert per la salsa. Quan hagui bullit cinc minuts a foc lent, farem la segona part de la recepta.
En una llauna posarem el bacallà i les mongets pel costat, i ho cobrirem amb la salsa. Llavors ho posarem tot al forn, que a d'estar una mica calent, durant 20 minuts. Passat aquest temps, ho deixarem reposar una estona llarga i ho servim.