dimecres, 14 de novembre del 2007

Crancs de riu


Ingredients:

36 crancs grossos
2 pastanages
1 ceba
2 tomàquets
1 got petit de vi blanc
3 cullerades de conyac
herbes aromatiques
julivert
sal
pebre

En una cassola fare una salsa: posem oli a escalfar i hi tirem les pastanages pelades rentades i picades molt petites, i la ceba, també molt picada. Deixarem la cassola 5 minuts a foc lent i tapada. Després hi afegirem l'aigua i ho deixarem coure uns altres 10 minuts.
Els crancs, que ja haurem netejat, els posem en una paella amb el vi blanc i la sal. Els saltem a foc viu, tapada la paella, fins que siguin ben vermells.
Escalfem el conyac en un cassó petit i l'encenem amb una cerilla. Una vegada encès, l'aboquem sobre els crancs; els saltejem i els reservem.
A la cassola on es fa la salsa, hi afegim els tomàquets tallats a trossos i sensa granes. Els esmicolem tant com puguem, i hi afegim els crancs, la seva salsa, les herbes aromatiques i el pebre.
Ho deixem tot plegat 5 minus al foc; despres traiem els crancs amb una escumadora i els reservem en calent.
Coem la salsa uns altres 10 minuts, la pasem pel colador xinès i la provem de sal. Posem els crancs de nou a la cassola i els tirem per sobre un bon grapat de julivert tallat petit. Els saltejem un mica per tal que tot sigui ben calent i els servim desegida a taula.